БІЗНЕС-ПРОЦЕСИ ЯК ОБ’ЄКТ ІМІТАЦІЙНОГО МОДЕЛЮВАННЯ - Наталія Станасюк (Економіка та суспільство)
У статті розглянуто питання важливості аналізу та вдосконалення бізнес-процесів в умовах сучасного бізнесу, що характеризується складністю та динамічністю. Наведено визначення та класифікацію бізнес-процесів. Підкреслено, що традиційні методи аналізу часто є недостатніми для комплексної оцінки ефективності бізнес-процесів, тому все більшого значення набуває імітаційне моделювання. Перевагами імітаційного моделювання визначено можливість аналізу складних систем, проведення аналізу "what-if", виявлення вузьких місць, оптимізацію продуктивності, зменшення ризику та візуалізацію результатів. Наведено порівняння пакетів програмного забезпечення, шо дозволяють здійснювати імітаційне моделювання, вибір окреслених пакетів залежить від потреб проекту, складності бізнес-процесів та технічних навичок користувачів.