Інформована згода донора як гарантія забезпечення конституційних прав у процесі постмортальної репродукції - O. Z. Pankevych; V. M. Aftanasiv; O. O. Barabash (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті досліджено роль інформованої згоди донорів у контексті постмортальної репродукції з точки зору захисту конституційних прав. Постмортальна репродукція, що передбачає використання репродуктивного матеріалу після смерті донора, є складною та контроверсійною проблемою, яка потребує ретельного правового регулювання. У центрі уваги дослідження – питання забезпечення прав донорів, їхніх родин, а також прав майбутніх дітей.