Miftah`ül-Kulûb: Kalplerin Anahtarı - Terfe Çiftçioğlu (Tasavvuf İlmi ve Akademik Araştırma Dergisi)
Muhammed Nuri Şemseddin Nakşibendi tarafından kaleme alınan Miftahü`l-kulûb (Kalplerin Anahtarı), ahlâkı güzelleştirmek, merhamet ve şefkat duygularını geliştirmek, irşât gibi meselelerin ele alındığı “âdâb” niteliğindedir. Toplumda eksikliğinin hissedildiği maneviyat ihtiyacına binaen hazırlanmıştır.