TIBBİ VERİLER ÜZERİNDE BİRLİKTELİK KURALLARI MADENCİLİĞİ - Mehmet Alan (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
Bu çalışmada, hastane kayıtlarındakiveriler, veri madenciliği tekniği ile analiz edilerek başvurulan hastaneservisleri arasında birliktelik kurallarının olup olmadığı araştırılmayaçalışılmıştır. Bu amaçla 31.552 hastaya ait veriler işlenerek, BirliktelikKuralları Madenciliği yapılmıştır. Yapılan çalışma sonucunda %75 güvenseviyesinin üstünde 58 kural üretilebilmiştir. Üretilen bu kuralların hastaneyöneticilerinin kararlarına katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir.