ОСОБЛИВОСТІ РОЗСЕЛЕННЯ НАСЕЛЕННЯ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ (З ПОЗИЦІЙ СИСТЕМНОГО ПІДХОДУ) - Костянтин Нємець; Павло Вірченко; Катерина Кравченко (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії)
У статті проведено аналіз системи розселення Харківської області з позицій системного підходу, виявлено її властивості та напрямки розвитку. Визначено чинники формування та розвитку розселенської мережі Харківщини. Виявлено особливості системи розселення Харківської області та визначено ранги організаційних ядер системи розселення за людністю, згідно з вихідними положеннями інтегральної теорії систем розселення. Визначено проблеми і перспективи розвитку системи розселення Харківської області та запропоновано заходи для їх вирішення.