„Oczy i obiektywy”. Fragmenty komentarzy do kilku filmów - Piotr Szacki (Kwartalnik Filmowy)
Fragmenty wstępu i komentarzy Piotra Szackiego (1939-2004) wygłoszonych w czasie dnia polskiego pierwszej edycji festiwalu „Oczy i Obiektywy” (2004) przygotowanego przez studentów etnologii.