KREDİKARTLARINDAKİTAKSİT UYGULAMASININ TÜKETİCİNİN HARCAMA ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİÖLÇMEYE YÖNELİK BİR ARAŞTIRMA KIRIKKALE İLİÖRNEĞİ - Tülin Durukan; Halil Elibol; Müzeyyen Özhavzalı (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Modern bir ödeme aracıolan kredi kartları, günümüzün yoğun rekabet ortamında gerek üreticiler ve gerekse satıcılar açısından pazarda varolmanın ve güçlü kalmanın önemli unsurlarından biri haline gelmiştir. Plastik para olarak da adlandırılan kredi kartlarıtüketici açısından ise prestij, kısa vadeli nakit kredi, para taşıma gereksizliği, taksitli alış-verişimkanıve geç ödeme avantajından yararlanma v.b. özellikler içermektedir. Son dönemlerde kredi kartında taksit uygulamasının giderek yaygınlaşması, daralan ekonomiye canlılık kazandırmak, mal ve hizmet satışlarınıartırmak amacıyla satıcıların seçtiği yöntemlerden yalnızca bir tanesidir. Bu makalede kredi kartlarındaki taksit uygulamasının tüketicilerin harcama alışkanlıklarıüzerindeki etkisi ölçülmeye çalışılmıştır.