ВЕЛИКА ИСТОЧНА КРИЗА У ПАРЛАМЕНТАРНИМ ДЕБАТАМА ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ (1875–1878) - Ања Николић (Srpski Istorijski Časopis)
Овај рад представља осврт на Велику источну кризу кроз поједине дебате у оба дома британског парламента. Посебна пажња посвећена је Босни и Херцеговини, као и односу према хришћанском становништву. Велика источна криза покренула је ново доба, еру новог империјализма и у таквом контексту било је потребно осврнути се на ставове политичке и управљачке елите империје каква је била Велика Британија.