Визначення ізоелектричної точки поверхнево-модифікованих оксидів металів у водних середовищах - R. S. Petryshyn; I. R. Muts; Z. M. Yaremko (Хімія, фізика та технологія поверхні)
Положення ізоелектричної точки водних суспензій оксидів/гідроксидів металів залежить від багатьох чинників, зокрема від параметрів кристалічної ґратки, її дефектності, наявності домішок. Оскільки ізоелектрична точка є інтегральною характеристикою електроповерхневих властивостей заряджених поверхонь амфотерних оксидів у їхніх водних суспензіях, то дослідження, направлені на її визначення, є актуальними.