BERČIĆEV PRIMJERAK SENJSKOGA GLAGOLJSKOG IZDANJA MEŠTRIJA DOBRA UMRTIJA S RITUALOM - Ivana Eterović; Vjačeslav Kozak (Senjski Zbornik)
Meštrija dobra umrtija s ritualom jedno je od sedam poznatih izdanja senjske glagoljske tiskare, objavljeno najvjerojatnije 1507. ili 1508. godine. Sačuvano je u dvama nepotpunim primjercima, od kojih je jedan dijelom zbirke glagoljskih rukopisa i tiskovina Ivana Berčića. Danas se čuva u Odjelu rijetkih knjiga Ruske nacionalne knjižnice u Sankt Peterburgu. Budući da taj primjerak dosad nije bio priređen u latiničkome prijepisu, dok je latinički prijepis drugoga sačuvanog primjerka pred objavljivanjem, u ovome se radu donosi transliteracija onih stranica koje su sačuvane samo u Berčićevu primjerku. Time će cijeli sačuvan tekst Meštrije dobra umrtija i Rituala uskoro biti dostupan javnosti.