ВЕЛНЕС У РАЦІОНАЛЬНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРАЦІ КОМАНДИ РЕСТОРАННОЇ ІНДУСТРІЇ - Olgа Oliinyk (Економіка та суспільство)
У науковій статті представлено аналіз основних тенденцій раціональної організації праці команди у велнес-підприємствах. Зазначено необхідність оновлення переліку послуг, які надаються на базі ресторану для працівників закладу. Проаналізовано можливість створення велнес-послуг для персоналу підприємств громадського харчування з мотою покращення їх віддачі, Охарактеризовано доцільність персоналізації харчування як інтелектуальної послуги велнес. Визначено велнес як систему оздоровлення. Встановлено, що в Україні індустрія релаксотерапії знаходиться на недостатньо розвиненому рівні. Охарактеризовано інновації у wellness-туризмі: продуктові, процесні, організаційні, маркетингові. Визначено ідею велнес, як можливість природного оздоровлення, яка підходить до стереотипів і потреб наших співгромадян. Зазначено важливість здорового сну як однієї зі складових частин філософії. Описано широке коло інноваційних методик, які можуть використовуватися у рекреаційно-оздоровчому комплексі. Визначено переваги, які має готель, надаючи послуги велнес-центру. Вказано, що персонал висококласних велнес-готелів мають можливість обирати між сучасними та найдавнішими методиками оздоровлення. Наголошено, що велнес міцно увійшли в готельний бізнес і поступово займають провідні місця в переліку додаткових послуг. У роботі використано такі методи дослідження: загальнонаукові, зокрема аналізу, синтезу, теоретичного узагальнення, компаративного аналізу.