Creatius publicitaris: una visió del món - J. Luis León Sáez de Ybarra (Temes de Disseny)
Generalment, l'estudi dels significats publicitaris s'aborda a partir de l'examen directe dels missatges, caracteritzats per un anonimat dels seus creadors, i bona part d'aquest estudi procedeix obviant programàticament els autors i els seus valors personals, com també el conjunt dels procesos interns de creació dels missatges publicitaris, a causa de l'imperi del present torn intel.lectual socioestructuralista, que entén els subjectes com el locus dels processos. Tenen sentit les preguntes sobre quins són de fet els valors que dominen en l'àmbit restringit dels anomenats creatius publicitaris; fins a quin punt aquests valors es traslladen a les seves obres, els anuncis; quines percepcions implícites hi ha del destinatari, el consumidor; i en quina mesura es veuen mediatitzats pel sistema del management, al servei del qual es troben al cap i a la fi.