Результати експериментального дослідження якості приймання сигналів супутникових систем навігації одночастотними приймачами в умовах варіацій космічної погоди - Калашник-Рибалко М.А.; Калашник Г.А. (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статті представлено обґрунтовані умови проведення експериментальних досліджень ефективності прийому навігаційного сигналу та точності позиціонування систем супутникової навігації одночастотними приймачами при впливі нерегулярних варіацій космічної погоди на базі використання методу рознесеного прийому за принципом фазового інтерферометру. Наведено отримані результати експериментальних до-сліджень. Представлено розроблені за результатами експериментальних досліджень рекомендації щодо реалізації механізмів підвищення ефективності прийому сигналів і точності позиціонування літальних апа-ратів при використанні трьох одночастотних приймачів сигналу супутникових систем навігації в умовах дестабілізуючих впливів геомагнітних бурь.