Ідіопатична низькорослість: особливості поліморфізму Taql гена VDR рецептора вітаміну D - O.V. Bolshova; M.O. Ryznychuk (Сучасна педіатрія: Україна)
Причини ідіопатичної низькорослості (ІПН) різноманітні і недостатньо вивчені. Не можна спростовувати участь у розвитку ІПН поліморфізмів гена рецептора вітаміну D (VDR - vitamin D receptor), дисфункції секреції гормону росту (ГР) або певних структурних аномалій ГР.