Medyatik Gerçeklikte Kimlik Temsilleri: Televizyon Haberlerinin Aktörleri Üzerine Düşünceler - Sibel Karaduman (Selçuk İletişim)
Her şeyin olağanüstü hızla değiştiği, görüntü ve imajın ön planda olduğu, yaşantıların tüketim merkezli hale geldiği postmodern çağda, kimlik anlamlandırması da değişime uğramış, iletişim teknolojilerinin zaman ve mekan algısını değiştirmesiyle kimlik kodlarında bir dönüşüm yaşanmıştır. Toplumsal temsillerin inşasında önemli rol oynayan televizyon, medyatik gerçeklik kurgusu içinde çeşitli kimlik temsillerine yer vermektedir Varolduğu toplumsal yapının bilişsel düzeyini oluşturmada büyük ölçüde katkıda bulunan televizyonun, toplumsal hiyerarşi içinde kime/kimlere, ne kadar ve nasıl temsil olanağı verdiği önemli bir konudur. Ancak televizyon,  kimlik temsillerine yer verirken bazı kimlik ve grupları ön plana çıkarmakta, bazılarını geri plana itmektedir. Bu çalışma, televizyon haberlerinin gerçekliği, yer verdiği kimlik temsilleri üzerinden nasıl yeniden inşa ettiği, farklı biçimlerde sunduğu ve hangi kimlik gruplarının ön plana çıkartılıp hangilerinin arka planda bırakıldığına, dolayısıyla televizyon haberlerinin aktörleri üzerine bir düşünme pratiğidir.