Структура та морфологія плівок поліпіролу, хімічно осаджених на поліетилентерефталатні підкладки - M. M. Yatsyshyn; Yu. A. Hnizdiukh (Хімія, фізика та технологія поверхні)
Розглянуто можливість модифікації поліетилентерефталатного плівкового субстрату плівками поліпіролу в процесі in situ хімічного окиснення піролу амоній пероксодисульфатом у водному 0.5 М розчині цитратної кислоти за концентрацій піролу у розчині 0.025 і 0.05 М. Досліджено УФ-В та ІЧ-ФП спектри плівок поліпіролу, допованих у процесі синтезу цитратною кислотою, дедопованих натрій гідроксидом та повторно допованих цитратною кислотою, на поліетилентерефталатному плівковому субстраті. Дослідження морфології плівок поліпіролу показало, що на фоні практично суцільних шарів поліпіролу наявні делокалізовані глобулярні мікроутворення макромолекул є в основному сферичної форми.