ENFLASYON HEDEFLEME POLİTİKASI, UYGULAMALAR VE TÜRKİYE’DE UYGULANABİLİRLİĞİ - Hakan Acet (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
1990’lı yıların başlarından itibaren, yeni yapılanmalar ve ekonomik tercih değişikliği ülkeleri enflasyon hedeflemesini uygulamaya yöneltmiştir. Bu çalışmada, enflasyon hedeflemesinin neden ve sonuçları ile ortaya çıkan birtakım sorunları tartışılmaktadır. Enflasyon hedeflemesinin istek, kararlılık ve sıkı takip gerektiren bir dizi para politikasının birlikte uygulanması ve takibi ile istenilen sonucu verebilecek bir politika olduğu son yıllardaki uygulamalardan elde edilmiş önemli bir sonuç olarak karşımıza çıkmaktadır. Dolayısıyla enflasyon hedeflemesi uygulamasına dönük yeni yapılanmalar ve ekonomik tercih değişikliğinin ülkeler için faydalı bir strateji aracı olduğu görülmüştür.