Majör Depresif Bozuklukta Tedaviye (Kýsa Mesaj) SMS eklemesi: Bir Pilot Çalýþma - Direnç SAKARYA; Kadir ÖZDEL; Cengiz GÜNEÞ; Tijen ÇINAR OKKALI (Bilişsel Davranışçı Psikoterapi ve Araştırmalar Dergisi)
Mobil saðlýk uygulamalarý, özellikle koruyucu saðlýk hizmeti sunma anlamýnda giderek yaygýnlaþmaktadýr (Pal 2003). Uygulamalar internet ve cep telefonu gibi mevcut teknolojik altyapýlar aracýlýðý ile sunulmaktadýr. Bu alanda daha önce yapýlan çalýþmalardaki müdahaleler büyük oranda davranýþ deðiþimine odaklanmakta ve genellikle beden aðýrlýðýnýn azaltýlmasý ya da kontrolünü hedeflemektedir (Cole-Lewis ve Kershaw 2010). Göreceli olarak eski bir teknoloji olmasý nedeniyle kýsa mesaj (SMS), mobil saðlýk alanýnda hastaya ulaþýmda tercih edilen yollardan biridir. Araþtýrmamýzda, hastalara her gün gönderilen SMS’lerin depresif bozukluklarýn tedavisinde, standart tedavilere ek olarak herhangi bir olumlu etkisinin olup olmadýðýný saptamayý hedefledik. [JCBPR 2013; 2(1.000): 60-61]