ارزیابی تکتونیک فعال در حوضه‌های حبله‌رود و کردان بر اساس شاخص‌های ژئومورفیک - مهران مقصودی; منصور جعفربگلو; رضا جعفری (جغرافیا و مخاطرات محیطی)
مطالعه تکتونیک فعال به لحاظ ارزیابی زمین‌لرزه در نقاط مختلف اهمیت دارد. این حرکات تأثیرات زیادی بر کره زمین دارد و هر کدام از این تأثیرات به نحوی در پیرامون ما قابل مشاهده هستند. هدف این پژوهش تحلیل و مقایسه فعالیتهای تکتونیکی حوضه‌های حبله رود و کردان است. در این تحقیق علاوه بر روشهای میدانی از تصاویر DEM 10m، تصاویر ماهوارهای Landsat و همچنین از نرمافزارهای Arc GIS، Global Mapper13 جهت ترسیم نقشهها و تحلیل آن‌ها استفاده گردید. شاخص‌های مورد استفاده در این پژوهش، شاخص ضریب مخروط گرایی FCI، نسبت پهنای کف دره به ارتفاع آن Vf، شکل حوضه زهکشی Bs، سینوزیته جبهه کوهستان  Smf، تقارن توپوگرافی معکوس حوضه T، تقارن حوضه زهکشی یا قرینگی حوضه Af، سینوزیته یا پیچ وخم کانال رودخانه S و درنهایت شاخص IAT یا نسبت فعالیت‌های تکتونیکی است. IAT شاخصی است که می‌توان بر اساس آن نتیجه کلی فعالیت تکتونیکی را با میانگین‌گیری از شاخص‌های ذکر شده، در یک منطقه تکتونیکی اندازه گرفت. مقدار این شاخص برای حوضه حبلهرود و کردان محاسبه شد. نتایج حاصل از این شاخص نشان میدهد که حوضه کردان در کلاس 1 و حوضه حبلهرود در کلاس 2 قرار دارد. طبق طبقهبندی از شاخص IAT میتوان گفت که هر دو منطقه از نظر تکتونیکی فعال هستند ولی میزان فعالیتهای تکتونیکی در حوضه کردان نسبت به حوضه حبله رود بیشتر است.