Kalkulator granica poverenja za verovatnoću - Dragoljub M. Brkić (Vojnotehnički Glasnik)
Pomoću opisanog mehaničkog kalkulatora moguće je odrediti granice poverenja p1 i p2 za nepoznatu verovatnoću posmatranog događaja. Tačnost ovih granica poverenja u većini praktičnih slučajeva je prihvatljiva. Iako se vrednosti ovih granica poverenja mogu tačno odrediti pomoću računara, ili naći u odgovarajućim tablicama, ovaj kalkulator, zbog svoje jednostavnosti (ili čak atraktivnosti) može biti interesantan za one koji se bave ovom problematikom.