Досвід застосування пробіотика Bacillus clausii UBBC-07 при гострій водянистій діареї в дітей раннього віку в умовах стаціонарного відділення - O.K. Koloskova; L.A. Ivanova; S.I. Tarnavska; U.I. Marusyk; L.I. Huk (Сучасна педіатрія: Україна)
Гостра водяниста діарея в дітей залишається актуальною проблемою педіатрії через значний рівень поширеності і високі показники летальності в ранньому віці. Сучасні протоколи лікування передбачають комплексний підхід до лікування пацієнтів. Водночас основний метод лікування діареї - пероральна регідратація - не дає змоги зупинити прогресування гастроентериту, а також усунути дисбаланс мікрофлори та кишкову дисфункцію. Такі завдання можуть бути вирішені завдяки пробіотикам, що рекомендовані як складова допоміжної терапії дітям із гострою інфекційною діареєю.