ЦИФРОВИЙ ПРИСТРІЙ ЗАХИСТУ ВІД ЗАВАД ДЛЯ АНАЛОГОВИХ ОГЛЯДОВИХ РАДІОЛОКАЦІЙНИХ СТАНЦІЙ МЕТРОВОГО ДІАПАЗОНУ ХВИЛЬ - М.Р. Арасланов; О.А. Малишев; В.Й. Климченко; В.В. Сидоров; О.А. Черток; М.В. Бєлоус (Системи озброєння і військова техніка)
Пропонується в оглядових радіолокаційних станціях “старого парку” метрового діапазону хвиль замінити застарілу аналогову апаратуру черезперіодного віднімання на цифрову, що реалізується на готових процесорних модулях. Це дає можливість за незначних затрат і в мінімальні строки значно покращити технічні та експлуатаційні параметри системи селекції рухомих цілей РЛС, що забезпечить надійне виявлення та супроводження повітряних об’єктів на фоні земної поверхні. Наводиться алгоритм функціонування розробленої цифрової системи селекції рухомих цілей, де додатково здійснюється некогерентне накопичення обробленого сигналу для покращення виявлення малорозмірних цілей. Приводиться приклад реалізації такої системи і фотографії результатів її роботи в реальних військових умовах.