РОЗРОБКА СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ОНЛАЙН-МАГАЗИНОМ: ВІД АВТОМАТИЗАЦІЇ ЗАМОВЛЕНЬ ДО ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ РЕКОМЕНДАЦІЙ - Данило Домашенко; Світлана Домашенко; Галина Шило (Економіка та суспільство)
У статті представлено результати дослідження та розробки модульної системи управління онлайн-магазином для автоматизації бізнес-процесів та впровадження рекомендаційних систем. Проведено аналіз існуючих підходів до автоматизації онлайн-торгівлі та виявлено їх ключові переваги та недоліки. Досліджено основні методи побудови рекомендаційних систем та обґрунтовано підхід на основі аналізу транзакцій. Обґрунтовано вибір алгоритму Apriori для реалізації рекомендаційної системи, який забезпечує виявлення асоціативних правил без необхідності зберігання персональної історії покупок. Розроблено архітектуру системи на основі модульного підходу, що забезпечує гнучкість, масштабованість і можливість адаптації функціоналу до потреб конкретного бізнесу. Реалізовано механізм генерації персоналізованих пропозицій на основі аналізу транзакційних даних, що підвищує швидкість і точність рекомендацій. Запропоновано метод оновлення бази даних для забезпечення актуальності транзакцій та оптимізації обсягу збережених даних. Визначено напрями подальшого вдосконалення системи через інтеграцію API для зовнішніх платформ, розширення функціоналу аналітики та використання алгоритмів машинного навчання для підвищення точності рекомендацій.