تعیین ضرایب قابلیت حیات بذر در کدو تخم‌کاغذی، گاوزبان و سیاه‌دانه (Pizhūhish/hā-yi tulīd-i giyāhī)
پیش‌بینی قابلیت حیات بذر برای تولیدکنندگان بذر مهم است و پیش‌بینی آن در انبار به درک روابط کمی بین زوال بذر، رطوبت بذر و دمای انبار بستگی دارد. از این‌رو این پژوهش به‌منظور کمی‌سازی روابط دما، رطوبت بذر و زوال بذر و تعیین ضرایب قابلیت حیات بذر در کدو تخم‌کاغذی، گاوزبان و سیاه‌دانه صورت گرفت. به این منظور 5 تیمار دمایی (30، 35، 40، 45 و 50 درجه ‌سانتی‌گراد) و 4 تیمار رطوبت بذر (5، 8، 11 و 14 درصد) استفاده شدند. V=Ki-p/10KE -CWlog10 m-CHt-CQt2 معادله قابلیت حیات بذر می‌باشد که در آن KE، CW، CH و CQ ضرایب معادله می‌باشند. نتایج تجزیه داده‌ها نشان داد که مقدار ضریب KE برای کدو تخم‌کاغذی، گاوزبان و سیاه‌دانه به‌ترتیب معادل 4018/3، 7485/6 و 9701/4 بود. برای این گیاهان مقدار ضریب CW به‌ترتیب 2148/3، 4195/2 و 2528/1 برآورد گردید. مقدار ضریب CH برای کدو تخم‌کاغذی، گاوزبان و سیاه‌دانه نیز به‌ترتیب 131/0، 0665/0 و 0516/0 و مقدار ضریب CQ به‌ترتیب 00264/0، 000478/0 و 000478/0 تخمین زده شد.