SEMPOZYUM TANITIMI - Birgül Bozkurt (Felsefe Dünyası)
Ilgaz Felsefe Günleri sempozyumunun her yıl birinci gününün akşamında bir değerlendirme toplantısı düzenlenir ve bir yıl sonra ele alınacak konu belirlenir. Özgür bir tartışma ortamında ileri sürülen konular, demokratik bir ortamda karara bağlanır. Tüm bu yönleriyle Ilgaz Felsefe Günleri, eğitimi temel hedef edinmiş bir projedir. “Temel misyonu; politik ve popüler kaygı ve beklentilerden uzak, felsefe sevgisini toplumumuzun gönlüne yerleştirmek, felsefeyi yaşamın merkezine taşımak ve felsefe-hayat arasındaki kopukluğu ortadan kaldırmaya çalışmaktır.”