HİZMET ÖNCESİ EĞİTİMLERİNE GÖRE SINIF ÖĞRETMENLERİNİN İŞ DOYUM DÜZEYİ - Hasan Gündüz (Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi)
AraútÕrma, hizmet öncesi e÷itimlerini sÕnÕf ö÷retmenli÷i alnÕndan ve farklÕ alanlardan alan sÕnÕf ö÷retmenlerinin iú doyumu düzeylerini belirlemek amacÕyla yapÕlmÕútÕr. AraútÕrmada tarama modeli kullanÕlmÕútÕr. Konuyla ilgili literatür taranmÕú ve østanbul KadÕköy ølçe sÕnÕrlarÕ içinde yer alan resmi ilkö÷retim okullarÕnda görevli sÕnÕf ö÷retmenlerine, “Minnessota Jobs Satisfaction”(MSQ) iú doyum anketi uygulanmasÕ sonucu elde edilen veriler kullanÕlmÕútÕr. AraútÕrmanÕn evrenini 2002-2003 ö÷retim yÕlÕnda østanbul ili KadÕköy ilçesinde, hizmet öncesi e÷itimlerini sÕnÕf ö÷retmenli÷i alanÕndan alan ve farklÕ alanlardan gelen ilkö÷retim okullarÕnda görevli sÕnÕf ö÷retmenleri oluúturmaktadÕr. AraútÕrmada elde edilen veriler SPSS (Statistical Package For Social Sciences) paket programÕna aktarÕlarak istatistikî analizleri yapÕlmÕú ve elde edilen bilgiler çözümlenmiútir. Sonuçlara göre araútÕrmanÕn son bölümünde önerilere yer verilmiútir.