سواد دیجیتالی معلمان زبان انگلیسی در محیط های آموزشی ایران: ضرورت حرفه ای سازی معلمان در دنیای دیجیتال - رجب اسفندیاری (پژوهش‌های زبان‌شناختی در زبان‌های خارجی)
فناوری دیجیتالی می‌تواند تأثیر مهمی در آموزش زبان داشته باشد. این تأثیر باعث می‌شود معلمان درس زبان انگلیسی‌مطالب درسی را بهتر به زبان آموزان آموزش بدهند و کیفیت آموزشی معلمان را نیز بهبود بخشند. هدف اصلی تحقیق حاضر، از طرفی، ارزیابی سواد دیجیتالی معلمان زبان انگلیسی ایران و از طرف دیگر، بررسی تفاوت بین سواد دیجیتالی و جنسیت، سطح تحصیلات، و تجربه تدریس آن‌ها است. به‌همین منظور، 239 معلم زبان انگلیسی نسخه‌ای تطبیقی از مدل سواد دیجیتالی اینجی[1] (2012) را تکمیل کردند. برای تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS (نسخه 21) استفاده گردید. نتایج تحلیل داده‌ها نشان‌داد که سطح سواد دیجیتالی معلمان زبان انگلیسی، از نظر نوع نگرش، مباحث فنی، و ابعاد عاطفی-اجتماعی نسبتا بالا بود، اما در‌بعد شناختی، سواد دیجیتالی آن‌ها تقریبا پایین بود.. تفاوت معنا‌‌‌داری در سطح سواد دیجیتالی معلمان زن و مرد، تجربة تدریس و جنسیت آن‌ها وجود نداشت، اما تفاوت معناداری در زمینة سواد دیجیتال معلمان شرکت‌کننده با در نظر گرفتن سطح تحصیلات آنان وجود داشت.