Opis prvih najdb nimfnega netopirja (Myotis alcathoe) v Sloveniji - Primož Presetnik (Natura Sloveniae)
V prispevku podajamo opis prvih najdb nimfnega netopirja (Myotis alcathoe) v Sloveniji. Samec in dve samici te vrste so bili ujeti ob mlaki pri Rdečem kamnu sredi starih bukovih-jelovih gozdov na Kočevskem rogu, kjer je bilo zabeleženo še 16 drugih vrst netopirjev. Nimfni netopir je 30. vrsta netopirjev v Sloveniji. Predvidevamo, da je razširjen po starih listopadnih gozdovih, kar pa bodo lahko potrdile le nadaljnje terenske raziskave v povezavi z genetskimi metodami.