کاربرد نانوالیاف پلیمری در حذف مواد رنگزا از محیط آبی - فاطمه خسروی محمدسلطان; محمود حاجیانی; امین الدین حاجی (مطالعات در دنیای رنگ)
توسعه زندگی اجتماعی و صنعتی‌شدن کشورها منجر به آلودگی‌های زیست‌محیطی فراوانی شده است. از میان آلاینده‌های صنعتی که به جریان‌های آبی ورود پیدا می‌کنند، مواد رنگزا به دلیل پایداری و مقاومت شیمیایی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند. با توجه به پیچیدگی آلاینده‌های ورودی به منابع آبی، استفاده از روشی با کارایی بالا در حذف مواد رنگزا، امری اجتناب‌ناپذیر می‌باشد. از میان جاذب‌های مختلف، نانوالیاف پلیمری، به دلیل وزن کم، سطح مخصوص زیاد، ساختار متخلخل پیوسته و قابلیت عامل‌دار شدن، به عنوان مواد غشایی موثر، در زمینه پالایش‌های زیست‌محیطی بکارگرفته می‌شوند. علاوه‌براین، جاذب‌های نانولیفی اصلاح شده، عملکرد جذب را به‌‌‌طور موثری بهبود می‌بخشند. در این مقاله، تحقیقات مختلف انجام شده در زمینه کاربرد نانوالیاف پلیمری مختلف در جداسازی موادرنگزا از آب، مرور و نتایج تحقیقات انجام شده در هر مورد بررسی و مقایسه شده است.