Analiza promjene koeficijenta otjecanja tijekom godine na slivu Slani Potok - Ivana Sušanj Čule; Ernesto Rosanda; Nevenka Ožanić (Zbornik Radova)
Koeficijent otjecanja sa sliva jest odnos efektivne (neto) oborine i oborine koja padne na sliv (bruto oborina) i veoma je značajna varijabla u analizama procesa otjecanja oborine s određenog sliva i vodne bilance. Koeficijent otjecanja računa se uobičajeno na godišnjoj i mjesečnoj razini, a u ovom je radu prikazana njegova promjena tijekom pojedinih kišnih događaja u jednoj godini i analizirani su faktori koji na nju značajno utječu. Na temelju prikupljenih meteoroloških i hidroloških podataka značajnih oborinskih epizoda za 2014. godinu prikazani su rezultati analize godišnje promjene koeficijenta otjecanja sa sliva Slanog potoka.