Міжнародні практики в діагностуванні рівня функціонування дітей із церебральним паралічем (огляд літератури) - O.V. Kyryk; O.V. Nazar (Сучасна педіатрія: Україна)
Реабілітація дітей із церебральним паралічем (ЦП) потребує комплексного та індивідуального підходу, що включає: фізичну терапію, ерготерапію, терапію мови та мовлення, психологічний та соціальний супровід. Важливою складовою реабілітації є визначення рівня функціонування для відповідного формування і в подальшому виконання індивідуальної програми реабілітації відповідно до принципів Міжнародної класифікації функціонування та обмеження життєдіяльності та здоров’я (МКФ), що сприятиме розвитку фукціональної діяльності, включенню в соціум та підвищенню якості життя дітей із ЦП та їхніх рідних/опікунів.