تفسیر تغییرات اثر انباشتگی دهانه چاه طی فرایند چاه آزمایی در یکی از چاه‌های جنوب کشور - مهدی ملکوتی خواه; محمد شریفی; امیر مسعود فولادگر (Pizhūhish-i Naft)
تفسیر داده‌های چاه آزمایی یکی از مهمترین عواملی است که مهندسان نفت از آن برای رسیدن به خصوصیات سنگ مخزن استفاده می‌کنند. تفسیر داده‌های چاه آزمایی دارای قسمت های مختلفی است که یکی از آن‌ها شامل اثر انباشت چاه است که می‌تواند اثر قابل توجهی برروی داده داشته باشد. اثر انباشت چاه خود دارای حالت مختلف است که این حالات شامل اثر انباشت چاه ثابت و متغیر است. اثر انباشت متغیر چاه می‌تواند به دلایل متفاوتی رخ دهد اما یکی از حالات آن وجود یک ناحیه بسیار محدود اطراف چاه با تراوایی بسیار بالا است که می‌تواند موجب اثر انباشت متغیر چاه شود. در این مطالعه با بررسی داده‌های چاه آزمایی یکی از چاه های جنوب کشور ایران، این نتیجه حاصل شد که اسید کاری چاه، با ایجاد یک ناحیه محدود ولی بسیار تراوا می‌تواند موجب ایجاد اثر انباشت متغیر چاه شود و مقدار اثر انباشت ثابت چاه را از bbl/psi 014/0 به مقدار انباشت متغیر نهایی bbl/psi 0024/0 برساند . تفسیر حاضر با مقایسه داده های چاه آزمایی قبل و بعد از اسید کاری و بررسی نمودار های مشتق فشار، رفتار چاه با اثر انباشتگی متغیر مدلسازی و تفسیرهای مربوطه بیان شده است. نتایج این پژوهش می‌تواند در تفسیر بهتر داده‌های چاه آزمایی به همراه توجیه فیزیکی مدل های انتخابی مورد استفاده قرار گیرد.