ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТІЙКОГО СТАНУ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ В УМОВАХ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРОЦЕСІВ - Наталя Трусова (Економіка та суспільство)
В статті розглянуто аспекти забезпечення стійкого стану економічної безпеки сільськогосподарських підприємств України в умовах євроінтеграційних процесів. З позиції комплексного підходу забезпечення стійкого стану еконо-мічної безпеки сільськогосподарських підприємств варто розглядати в кон-тексті трикутника відносин «інституції розвитку сільського господарства – сільськогосподарські підприємстві – інститути європейського партнерства». Комплементарність інститутів розвитку сільського господарства та їх здат-ність відповідати умовам стійкості економічної безпеки сільськогосподарсь-ких підприємств доводить необхідність їх реструктуризації. Напрями рест-руктуризації інститутів прямо чи опосередковано пов’язані з формуванням сприятливого середовища до забезпечення євроінтеграційного процесу в ін-тересах сільськогосподарських підприємств.