STRATEJİK YÖNETİMİNİN BİR ENSTRÜMANI OLARAK HEDEF MALİYETLEME UYGULAMASI - Nedim Yüzbaşıoğlu (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Hedef belirleme ihtiyacı yönetim raporlama sistemine ve hedeflere göre performansın değerlendirilmesine yardım etmek amacıyla stratejik yönetim, toplam kalite, benchmarking ve yeniden mühendislik alanlarında tartışıla gelmiştir. Her zaman çevre şartlarındaki değişimlere göre değişen stratejik karar vermenin bir enstrümanı olarak hedef maliyet pratikleri hep ilgi çeke gelmiştir. Yönetim her zaman gerçekleşen ve hedeflenen performansı sürekli ölçmek durumundadır. Bu sebeple, araştırma bir bilgisayar şirketindeki hedef maliyet hesaplama metodu uygulaması sunmaktadır. Çalışma sonuçlan raporlama pratiklerine en uygun çözümün, bütün süreçlere yol göstermek amacıyla verileri belirlemek, toplamak ve üst yönetimin vizyonu doğrultusunda strateji yönetimin her sürecinde uygulamak olduğunun göstermektedir.Anahtar Kelimeler