Постать Івана Васильовича Лучицького в історіографії - Ольга Матрос (Педагогічний дискурс)
У статті проаналізовано історіографію дослідження постаті Івана Васильовича Лучицького. Зокрема, охарактеризовано дослідження науковців про педагогічну, політичну та науково-громадську діяльність вченого, які почали вивчати його спадщину ще за життя І. Лучицького. Багато праць дослідники присвятили і біографічним фактам, які ще за життя вченого розмістили у Біографічному словнику професорів і викладачів імператорського університету св.Володимира (1834-1884)» під редакцією В.Іконникова, енциклопедичному словнику Брокгауза і Єфрона. Також, у статті охарактеризовано багато розвідок дослідників науково-громадської спадщини І. Лучицького ще від життя вченого і до сьогоднішніх днів.