Seyyahların Kaleminden Kerkük - Yasin Cemal Galata (Sakarya Üniversitesi Türk Akademi Dergisi)
Irak Türklerinin en yoğun yaşadığı şehirlerden Kerkük, birçok Türk araştırmacının yetiştiği bir merkez olmuştur. Kerkük’ün yetiştirdiği önemli kültür isimlerinin başında gelen Necat Kevseroğlu’nun yakın zamanda yayınlanan “Seyyahların Kaleminden Kerkük” kitabıyla Irak Türk kültürüne önemli bir katkı da bulunmuştur. Eserleriyle, yazılarıyla, fikirleriyle uzun yıllardan beri Kerkük ve Irak Türk tarihi için çalışan Kevseroğlu son kitabıyla geçmişten günümüze Kerkük ve Irak Türkmeneli bölgesine yolu düşen seyyahların izlenimlerini tek bir eserde bir araya getirmiştir. Eserde Arapça, Türkçe kaynaklardan yararlanılmıştır. 264 sayfadan meydana gelen kitap 2022 yılında Ankara’da Ortadoğu Yayınlardan çıkmıştır.