Rekabet stratejilerinin firma performansına etkisi - Abdulkadir Gümüş; Kürşad Seçkin Karahan (Sakarya Üniversitesi İşletme Enstitüsü Dergisi)
Amaç: Firmalarda uygulanan rekabet stratejilerinin firma performansına etkisini ortaya koymak ve rekabet avantajında hangi stratejinin daha fazla tercih edildiğini belirlemektir.Yöntem: Araştırmanın örneklemi Van’da faaliyet gösteren 359 adet KOBİ’den oluşmaktadır. Firmalar hakkındaki bilgiler anket yöntemi ile toplanmış ve analizler SPSS 23 ve AMOS 24 ile yapılmıştır. Veri analizleri için firmaların özelliklerine ilişkin tanımlayıcı frekans analizleri yapılmış, normallik dağılımı analizi, doğrulayıcı faktör analizi, korelasyon ve regresyon analizleri kullanılmıştır.Bulgular: Rekabet stratejilerinin (𝑅2=0,10; F=39,71; p