Концепція асиметричної протидії ворожій державі для нейтралізації її впливу на визначальні сфери національної безпеки України (І частина) - В.Ю. Богданович; А.М. Сиротенко; О.В. Дублян (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У статі обґрунтувані концептуальні положення організації асиметричної протидії агресії “потужної” у воєнному відношенні держави з боку держави-жертви агресії в інтересах захисту своїх фундаментальних життєво важливих національних інтересів. Визначені організаційно-методичні основи забезпечення достатнього рівня воєнної безпеки держави з використанням асиметричних дій, а також  цілі, форми й способи організації та ведення асиметричних дій, спрямованих на зниження впливу окремих загроз на визначальні сфери життєдіяльності держави. Приведений опис узагальненої моделі гібридної агресії (війни) та концептуальної моделі ітераційного формування потенціалу асиметричної протидії загрозам воєнній безпеці держави.