Щодо умов настання цивільно-правової відповідальності Держави за дії державних органів та дії юридичних осіб, що належать Державі - M. I. Ilyashev (Аналітично-порівняльне правознавство)
Стаття присвячена особливостям визначення та розмежування умов цивільно-правової відповідальності Держави за дії державних органів та дії юридичних осіб, що належать Державі. На відміну від підстав цивільної відповідальності, що є юридичними фактами, умовами такої відповідальності прийнято вважати ознаки, які характеризують ці підстави.