Кореляція маркерів материнського та плодового запалення - V.V. Bila; O.S. Zahorodnia (Український журнал Здоров'я жінки)
Синдром фетальної запальної відповіді (СФЗВ) - неадекватна реакція імунної системи плода на запальний процес у плаценті, яка супроводжується зростанням рівнів неонатальної смертності та захворюваності.