Demokrasinin Geçtiği Tarihi Tekamül Yolu - Zemine Esgerova (Skad)
Demokrasinin geçtiği tarihi tekâmül yolu medeniyetin gelişimine bağlıdır.Demokrasinin oluştuğu tarihi koşullar uygarlıkların kurulması ile ilgilidir.Çok sayıda vatandaşın katılımını öngören demokratik yönetim sistemleri ilkkez eski Yunan’da ve Roma’da ortaya çıkmıştır. Onların temel taşı sağlamolmuştur ki, belli değişikliklere rağmen birkaç yüzyıl boyunca varlıklarınısürdürebilmişlerdir. XVIII. yüzyılın başlarında Avrupa’da oluşmuş siyasi fi-kirler ve kurallar sonraki demokratik kurumların ve yaklaşımların öğelerininoluşumuna katkı sağlamıştır.