Tomasz Jurek, Obce rycerstwo na Śląsku do potowy XIV w. Prace Komisji historycznej PTPN. t. 54, Poznań - Jerzy Walachowicz (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Recenzja: Tomasz Jurek, Obce rycerstwo na Śląsku do połowy XIV w., Prace Komisji Historycznej PTPN, t. 54, Poznań 1996, ss. 452.