Международна конференция по българистика - Elitsa Nenova (Годишник на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Исторически факултет)
Международната конференция по българистика, която беше организирана от Историческия факултет, Факултета по славянски филологии и Катедрата по езиково обучение на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, имаше за цел да събере учени от България и чужбина за обмен на знания и изследвания в областта на българистиката, историята, антропологията, съвременната българска литература, езика и превода. Конференцията предостави платформа за нови изследвания и популяризиране на българистиката с над четиридесет презентации и участници от над седем държави.