NİCOLAUS CUSANUS - Feyza Demir Çiçek (Felsefe Dünyası)
Bu çalışma Armand Maurer'in Ortaçağ Felsefesi isimli eserinin Nicolaus Cusanus bölümü tercümesidir. Nicholas Krebs, Nicholas of Kues olarak da anılan Cusanus, Rönesans hümanizminin ilk savunucularından on beşinci yüzyıl Alman filozofu ve teoloğudur. Maurer'in adı geçen eserindeki "Nicholas of Cusa" bölümü Cusanus felsefesinin genel bir özeti mahiyetindedir.