ARHEOLOŠKA ISTRAŽIVANJA CRKVE SV. PETRA I NJEZINA OKOLIŠA U STARIGRADU PAKLENICI - RADOMIR JURIĆ (Senjski Zbornik)
U članku se ukratko iznose rezultati višegodišnjih arheoloških istraživanja u crkvi sv. Petra i oko nje u Starigradu Paklenici. Posebice je istaknuto da se tim sakralnim objektom bavio i prof. Ante Glavičić. Utvrđena je ranosrednjovjekovna i kasnosrednjovjekovna faza crkve. Dosad je istraženo 215 grobova s nalazima (posebice nakita) od ranog srednjeg vijeka do 19. st. Naglašeno je da su crkva i zvonik u cijelosti konzervirani.