Karne Hediye Günü’ nde Somalı Çocukların Yüreğine Dokunduk - Aydın İleri (Türk Kütüphaneciliği)
13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen kömür madeni kazasında babaları vefat eden veya yaralanan çocuklar için düzenlenen Karne Hediye Günü’ne ilişkin bazı izlenimler paylaşılmaktadır. Karne Hediye Günü’ne yayınevleri tarafından bağışlanan 15.000 çocuk kitabı Türk Kütüphaneciler Derneği ve Türkiye Yayıncılar Birliği öncülüğünde okul müdürleri, yazar, çizer, drama liderleri, kütüphaneciler ve öğretmenlerin gözetiminde çocuklara dağıtılmıştır.