ULUSLARARASI KRİZLERDE KRİZ İLETİŞİMİ VE UYGULAMASI - Emrah Aydemir (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Günümüzde kriz kavramı, globalleşme olgusunun etkisiyle birlikte; gerek yerel gerekse küresel çevrelerde sosyal hayatın baskın ve kanıksanan kavramlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle, II. Dünya Savaşı sonrası dönemde, uluslararası boyutuyla kriz kavramı, bir sosyal bilim olan uluslararası ilişkileri şekillendiren en önemli faktörlerden biri haline gelmiştir. Uluslararası ilişkilerin disiplinler arası doğası, farklı bilim dalları tarafından yapılan araştırmalar ve bunların sonucu olarak ortaya çıkan savların ve kavramların, uluslararası ilişkiler içerisinde sınanması ve uygulanmasına imkân vermektedir. Bu bağlamda, çalışmada halka ilişkiler içerisinde incelenen kriz iletişimi kavramının uluslararası ilişkiler alanında uygulanabilirliği ve uluslararası ilişkilerde kriz iletişiminin özellikle kriz zamanı kamu diplomasisi faaliyetleri içerisindeki yeri tartışılmıştır.